top of page
  • Szerző képeTamas Korchmaros

Miért Válaszd a "Barista Oktatás Budapest"-et? Barista Alapképzés Budapest belvárosában

Sziasztok Kedves Jövendőbeli Baristák és Kávé Rajongók!


Nemrég elindítottuk saját barista iskolánkat, melynek megtervezése és kivitelezése is nagyon izgalmas volt. Kik is vagyunk mi és miért gondoljuk, hogy ilyen feladatot vállaljunk magunkra?


Barista oktatás Budapest belvárosában
Barista oktatás Budapest belvárosában



Korchmáros Tamás - Barista Oktatás Budapest
Korchmáros Tamás - Barista Oktatás Budapest

Korchmáros Tamás vagyok, és 7 évvel ezelőtt én is elvégeztem egy barista képzést, melyet feleségemtől kaptam karácsonyra. Annyira megtetszett ez a világ, hogy nyitottam egy kis reggelizőt Budapesten a Hajós utcában. Eltelt 7 év és rengeteg munka és a kis reggeliző kinőtte magát. Mostanra a Cafe Brunch Budapest 5 egész napos reggeliző étteremmel és saját kézműves pékséggel vár Titeket Budapest belvárosában. Ha kíváncsiak vagytok az éttermeinkre, akkor honlapunkon még többet tudtok olvasni rólunk.


Mivel a reggelizőinkben a kávé nagyon fontos szerepet játszik, így egyértelmű volt, hogy specialty és nagyon jó minőségű kávéra lesz szükségünk. Így ismerkedtem meg Király Árpival, a Budapest Kávé tulajdonosával. Ők Csepel szigetén működtetik kézműves pörkölő üzemüket, ahol nagyszerű kávék készülnek és mi már a kezdetek óta onnan szerezzük be a specialty minősítésű kávénkat.


Az évek alatt rengeteg tapasztalatot szereztünk és most eljött annak az ideje, hogy ezt továbbadjuk Nektek. Több féle barista tanfolyamot indítunk, a kezdődtöl a haladóig, de most engedjétek meg, hogy a kezdő barista tanfolyamunkról meséljek egy picit.


Barista Alapképzés Budapest


Ez a kezdő barista tanfolyam azoknak lesz igazán hasznos, akik a vendéglátásban szeretnének dolgozni. A kávé világa izgalmas és kreatív lehetőségeket kínál, mi pedig arra törekszünk, hogy diákjaink a legmagasabb színvonalú képzést kapják, amely nemcsak a szakmai tudást, hanem a szenvedélyt is magában foglalja. A tanfolyam elvégzése után a résztvevők magabiztosan dolgozhatnak baristaként, vagy akár saját vállalkozásba is kezdhetnek.


Barista tanfolyamok Budapest
Barista tanfolyamok Budapest

Az alap barista diplomát már 3 héten belül meg tudod szerezni, mivel a tanfolyam heti 2-szer 3 órát vesz igénybe, 3 héten keresztül. A tanfolyamnak van egy elméleti része, de főként a gyakorlati elemekkel fogunk foglalkozni, hogy tényleg hasznos és alkalmazható legyen számotokra az átadott tudás. Ezek lesznek a főbb témakörök, amivel az órákon foglalkozni fogunk:


1. A kávé legendája / kávé története

Ez a fejezet bemutatja a kávé felfedezésének eredetét, különös tekintettel a Káldi nevű etióp kecskepásztor történetére, aki véletlenül fedezte fel a kávé élénkítő hatását.


2. Kávéfajták: Arabica és Robusta

A fejezet részletesen bemutatja az arabica és robusta kávéfajták különbözőségét, beleértve termesztési módszereiket, ízprofiljaikat, valamint a koffein- és cukortartalmukat.


Kávé - barista oktatás
Kávé - barista oktatás

3. A kávénövény

A kávénövény botanikai jellemzőit ismerteti, beleértve a növény növekedési környezetét és a kávécseresznye fejlődési folyamatát.


4. A kávé feldolgozása

Részletesen átbeszéljük a kávécseresznye feldolgozásának különböző módszereit, mint például a száraz, nedves, és mézes (Honey) feldolgozást, valamint ezek hatását a kávé ízére és minőségére.


5. Pörkölés

Itt a pörkölési folyamat technikai részleteit tárgyaljuk, beleértve a Maillard-reakciót, karamelizációt, valamint a különböző pörkölési szinteket (világos, közepes, sötét).


6. Csomagolás

A fejezet a kávé megfelelő csomagolásának fontosságát emeli ki, amely biztosítja a frissesség és az aroma megőrzését, miközben védi a kávét a fénytől, hőségtől, oxigéntől és erős illatoktól.


7. Kávé élettani hatása

A kávé fogyasztásának élettani hatásait ismertetjük, beleértve a koffein hatását az emberi szervezetre, és a fogyasztásával kapcsolatos ajánlásokat.


8. Espresso technológia

Az eszpresszó készítéséhez használt gépek és technológiák részleteit elemezzük, különösen a vízlágyítást, a kazánok működését, és a megfelelő nyomás fontosságát.


Espresso készítése
Espresso készítése

9. A víz hőmérséklete

A fejezet a kávé kivonatolásához használt víz ideális hőmérsékletének jelentőségét taglalja, és annak hatását a kávé ízére.


10. Kávé adagolás és tömörítés

A kávé adagolásának és tömörítésének helyes technikáit írja le ez a fejezet, melyek alapvető fontosságúak a tökéletes eszpresszó elkészítéséhez.


Kávé tömörítés
Kávé tömörítés

11. Őrlő beállítás

Az őrlési finomság beállításának fontosságáról szól ez a rész, és az őrlőtárcsák megfelelő használatát tárgyalja.


12. Legfontosabb íz- és illathibák

A kávékészítés során előforduló leggyakoribb íz- és illathibákat tanuljuk meg, valamint azok okait és elkerülési módjait.


13. Espresso készítés alapjai

Bemutatja az eszpresszó készítésének alapvető lépéseit, beleértve a kivonatolás folyamatát és a különböző eszközök használatát.


14. Tejgőzölés

Itt a tejgőzölés technikájának részleteit tárgyaljuk, amely elengedhetetlen a tej alapú kávéitalok készítéséhez.


15. Tejmentes italok

Ismertetjük a különböző tejmentes kávéitalokat, mint például a ristretto, espresso, lungo, és más változatokat.


16. Tejalapú italok

Az utolsó fejezet részletezi a különféle tejalapú italok elkészítési módjait, beleértve a cappuccino, latte, és flat white italokat.


Ez a részletes oktatási anyag segít a diákoknak, hogy alapos tudást szerezzenek a kávé világáról, és magabiztosan alkalmazzák ezt a tudást a gyakorlati életben is.


Ha megtetszett ez az összefoglaló, vagy ha még kérdésed lenne a barista tanfolyamainkkal kapcsolatosan, akkor nétd meg weboldalunkat és írj nekünk!


Tejalapú kávék
Tejalapú kávék

29 megtekintés0 hozzászólás

Comments


bottom of page